Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, împreună cu europarlamentarul Dragoș Benea, cu deputatul Ionel Floroiu, cu prefectul județului, Lucian Bogdănel, cu inspectorul școlar general Ana-Maria Egarmin și cu consilierul județean Adrian Nistor, au verificat, ieri, gradul de execuție al unor lucrări din comuna Horgești.

Școala din localitatea Sohodor i-a impresionat pe membrii delegației, mai ales că va beneficia de unele dotări care nu se găsesc în multe alte unități de învățământ așa-zis cu pretenții, din mediu urban.

„În Horgești, proiectele de investiții sunt într-un stadiu avansat de execuție. Primarul comunei. Temea Luminița Adriana, fire neobosită și bun gospodar, cu pricepere în administrație, face toate eforturile necesare pentru ca obiectivele pe care și le-a propus să fie realizate.

Școala construită în satul Sohodor, investiție cifrată la 3.1 milioane lei și finanțată în procent de peste 90% din bugetul de stat, este pe ultima sută de metri în ceea ce privește finalizarea, urmând să își deschidă porțile pentru elevi, după finalizarea extinderii de rețea electrică în zonă. M-au impresionat dotările de excepție de care vor beneficia cei care vor studia în această unitate de învățământ! Tabla interactivă și laptopurile pentru fiecare elev și profesor- pe care le-am regăsit la Horgești- sunt instrumente educaționale moderne care lipsesc în unele școli din municipiu!

Terenul de sport construit în satul Horgești și amenajarea specifică a unor locuri de joacă în Sohodor, Recea, Horgești și Răcătău-Răzeși, cu o valoare însumată de peste 600.000 lei, le asigură copiilor, spațiile necesare pentru mișcare și practicarea sporturilor, în condiții de siguranță.

Realizat în proporție de aprox. 79%, podul construit pe DC 92, va fi în curând asfaltat. Costurile de execuție, asigurate din bugetul de stat și cel local, se ridică la 1,7 mil. lei.

Constat cu satisfacție că, în toate zonele județului, primarii respectă angajamentul pe care și l-au luat în fața cetățenilor.

Clepsidra mandatelor curge iar proiectele finalizate sunt dovezi certe ale implicării și dedicării echipei PSD”, a punctat la final președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea. (foto: CJ Bacău)