În această dimineață, în jurul orei 8:00, pompierii au fost solicitați să intervină în zona satului Berești, după ce un apel la 112 anunța că o mașină a căzut în canalul de scurgere a râului Siret.

La fața locului s-a deplasat de urgență două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, descarcerarea, o ambulanță SMURD, o autospecială de scafandri, încadrate cu 15 pompieri militari.

Din păcate, pentru cei doi tineri implicați în accident nu s-a mai putut face nimic. Salvatorii i-au scos fără viață din apă, medicii de pe ambulanță fiind nevoiți să declare decesul.

Potrivit polițiștilor băcăuani, autoturismul implicat în accident este înmatriculat în Finlanda.

„La data de 6 iulie 2022 orele 8.30, lucrătorii din cadrul SPR 5 Răcăciuni au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că în canalul de scurgere a râului Siret, la limita județelor Vrancea și Bacău se observă un autoturism scufundat, având cupola la vedere. La fața locului s-au deplasat efective din cadrul SPR 5 Răcăciuni, Poliției Municipiului Adjud (Vrancea), reprezentanți ISU Bacău și Vrancea. S-a stabilit că auto în cauză este înmatriculat în Finlanda”, au declarat reprezentanții IPJ Bacău, pentru observatornews.ro.

Primele date arată că cei doi tineri aveau 15 și, respectiv 22 de ani și erau din localitatea Homocea Vrancea, județul Vrancea. Niciunul dintre ei nu avea permis și furaseră mașina cu care au plonjat în apă. Până la această oră, nu se știe care dintre cei doi se afla la volan, în momentul producerii accidentului. Polițiștii băcăuani continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia. (foto: captură video ISU Bacău)