Cei mai buni badmintoniști de la școlile gimnaziale din județul Bacău, fete și băieți, s-au întrecut sâmbătă, la Onești, în etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Concursul a fost organizat de prof. Ionuț Turturică, în parteneriat cu Școala Gimnazială „George Călinescu” Oneşti şi cu Clubul Sportiv Şcolar (CSȘ) Onești.

O competiție frumoasă, la care au participat elevii finaliști de pe fiecare cerc pedagogic din județul Bacău – ciclul gimnazial.

Competiția s-a desfășurat intr-un climat foarte plăcut, iar la final, cei mai buni elevi au urcat pe podium, efortul lor fiind răsplătit prin diplome, medalii și cupe. A fost practic o pregătire pentru Etapa Națională, la care s-au calificat elevii Miron Alexia și Sinculeț David, concurs care este atribuit pentru organizare, de către Ministerul Educație, pentru al doilea an consecutiv, județului Bacău, în urma modului ireproșabil în care a fost oraganizat anul anterior.

Prof. Ionuț Turturică: ” Anul trecut, domnul inspector Iulia Vrînceanu a creat o echipă de organizare deosebită la Bacău, fapt ce a condus la reușita competiției. Am certitudinea că noi, oamenii din badminton din județ, coordonați de doamna inspector de specialitate Franț Mihaela și cu sprijinul conducerii IȘJ Bacău și al doamnei inspector general Ana-Maria Egarmin, împreună cu autoritățile locale și al sponsorilor, vom reuși să facem posibilă desfășurarea acestui eveniment la Onești. Ar fi un lucru minunat pentru comunitatea locală, ținându-se cont de tradiția pe care o are acest sport la noi în oraș, prin activitatea domnilor profesori Mircea Agapi și Valentin Hahuie. În încheiere, mulțumesc colegilor, doamnei inspector Mihaela Franț, doamnei director al Școlii Gimnaziale „George Călinescu”, prof. Ioana Rusu, și domnul director al CSŞ Oneşti, prof. Florin Rădulescu, a căror implicare a condus la buna desfăşurare a competiției, şi îi felicit pe toți elevii participanți”.