UPDATE – 13.28: După sosirea dozelor de vaccin, situația a intrat în normal. Un domn care s-a vaccinat cu Pfizer în jurul orei 13.00, ne a spus la ieșire că „eu eram programat la ora 13.00, le-am spus doamnelor că nu pot să stau mult, fiindcă doar ce m-am învoit de la serviciu. Erau oameni și mai de dimineață. Am înțeles că au fost niște probleme, că s-a dat drumul la vaccinare (n.r. – cu Pfizer, fiindcă cine a vrut să se vaccineze cu Johnson & Johnson a putut-o face de la prima oră) pe la 12.30. Acum nu mai sunt probleme, se merge repede, oricum.”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Balamuc de nedescris la centrul de vaccinare amenajat în incinta Muzeului de Istorie din Onești, în prima parte a zilei de miercuri, 30 septembrie. Zeci de oameni, în majoritate pensionari, au avut de așteptat ore întregi până când au reușit să-și facă vaccinul mult dorit.

Oamenii s-au prezentat la centrul de vaccinare dis-de-dimineață, cei mai mulți dintre ei exprimându-și dorința de a se vaccina cu serul Pfizer. Numai că, surpriză! Deși autoritățile îi îndeamnă pe români să se vaccineze, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, serul Pfizer nu era disponibil, ci doar Johnson & Johnson.

Mai mult decât răbdătoare, în jur de 40 de persoane au așteptat sosirea dozelor Pfizer până spre prânz. După atâtea ore de stat degeaba, au început să apară însă vociferările, cât se poate de justificate.

La ora 12.30, când tot mai mulți oameni începuseră să-și piardă răbdarea (de altfel au fost destui care au și renunțat), la centrul de vaccinare amenajat în incinta Muzeului de Istorie au ajuns, în fine, și dozele de vaccin Pfizer.