Rezultate senzaționale obținute de trei copii talentați din Onești, toți sportivi în cadrul clubului HIKARU Bacău, la una dintre cele mai mari competiții de karate din lume, Malta Open & International Karate Championships. Nicolas Șerban, Luis Catalani și Sebastian Bohor s-au întors acasă cu o valiză plină de medalii, la propriu, după trei zile de concurs în care și-au demonstrat măiestria la stilurile la care au participat.

La capătul unor evoluții foarte bune, cei trei karateka din Onești care un concurat la Malta Open au reușit să urce pe podiumul de premiere de nu mai puțin de 15 ori.

Luis Catalani, 14 ani, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „George Călinescu”, a cucerit 5 medalii de aur, o medalie de argint şi 3 medalii de bronz, numărându-se printre cei mai apreciați sportivi dintre cei peste 3.000 care s-au aliniat la startul Malta Open & International Karate Championships.

Sebastian Bohor (16 ani), elev în clasa a IX-a, s-a întors acasă cu 3 medalii, una de aur și două de bronz, iar Nicolas Șerban, cel mai mic dintre karateka din Onești care au fost prezenți în Malta, doar 10 anișori, a urcat și el pe podiumul de premiere în trei rânduri, cucerind 3 medalii de bronz.

De remarcat că toți cei 9 sportivi din cadrul CS Hikaru care au participat la ediția 2024 a Malta Open & International Karate Championships – pregătiți de instructorii sensei Andreea Mazilu și Laura Nicoleta Niculiță – au reușit să cucerească cel puțin o medalie, astfel că gruparea băcăuană la care activează și cei trei oneșteni a izbutit performanța de a ocupa un onorant loc 7 la final, din 50 de cluburi participante. Câștigători au fost brazilienii, la mare luptă cu un club de karate renumit din Italia. Clubul Hikaru Bacău a devansat însă grupări sportive puternice din Anglia, Azerbaidjan, Italia, Țara Galilor, SUA, Polonia ori Olanda.

Malta Open & International Karate Championships și-a confirmat și anul acesta statutul, de competiție de karate gigant, datorat faptului că găzduiește întreceri la toate stilurile acestei discipline sportive. Numai la ediția din acest an, care s-a desfășurat în perioada 21 – 24 martie,  au participat peste 3.000 de sportivi din toate colțurile lumii.

„Ne bucură mult rezultatele pe care le-am obținut în Malta, care vin să încununeze munca noastră comună, sportivi și instructori. Prin concentrare, dedicație și multă practică se poate obține un înalt nivel de cunoaștere, tocmai de aceea rezultatele noastre din Malta nu sunt deloc întâmplătoare, confirmă practic că tot ceea ce lucrăm, lucrăm bine”,  a spus instructor Laura Nicoleta Niculiță.

De menționat că participarea la întrecerile din Malta au necesitat un efort financiar considerabil pentru familiile sportivilor de la Hikaru, care au suportat intregral toate costurile legate de deplasare, cazare și masă.

„E mare păcat de aceşti copii, care practică un sport atât de frumos cum este, de exemplu, kata, un excelent exerciţiu fizic şi o formă eficace de antrenare a minţii şi a corpului, să nu poată să ia parte la astfel de concursuri doar din raţiuni financiare. De aceea susţin că orice sponsorizare este binevenită, i-ar ajuta mult pe copii”, a mai menționat Laura Nicoleta Niculiță.