Mai multe bucăți de tencuială s-au desprins de pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Onești și au căzut pe asfalt. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Pericolul este însă uriaș și nu a fost încă îndepărtat, deoarece tencuiala stă în continuare să cadă, de pe suprafețe mari, în condițiile în care mulți copii care locuiesc în apropiere obișnuiesc să se joace în zona Casei de Cultură.

Casa de Cultură a Sindicatelor, o clădire simbol a orașului, se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă chiar și astăzi un motiv de dispută între municipalitatea oneșteană și Asociația Națională a Caselor de Cultură (ANCCR) din România.

Problema trecerii Casei de Cultură a Sindicatelor în inventarul municipiului Onești datează de ani buni.

Din sursele UNU pe Trotuș, autoritățile locale ar fi câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra Casei de Cultură, doar că hotărârea a fost contestată de ANCCR.

Se pare că exista chiar și un ordin de evacuare, pe care ANCCR l-a contestat, de asemenea, în instanță.

Un lucru este cert: până nu se va clarifica statului instituției, la Casa de Cultură nu se va putea realiza nicio investiție serioasă.

Citește și: Haz de necaz! Ce a spus MICUTZU despre Casa de Cultură de la ONEȘTI, în timpul show-ului de stand up comedy pe care l-a susținut în mai 2018.