Un loc de joacă pentru copii din Onești a fost vandalizat grav de persoane necunoscute, care au stropit cu un lichid de culoare neagră, ce pare a fi ulei auto uzat, tot mobilierul de agrement cât și băncile din apropiere, pe care părinții și bunicii le folosesc pentru a-i supraveghea pe micuți.

Maimuțoii cu drepturi care umblă liberi printre noi au împrăștiat cu ulei peste tot, cel mai probabil deranjați de zgomotul pe care îl fac cei mici când se joacă.

Actele de vandalism au fost reclamate și la autorități, care au declanșat o anchetă pentru depistarea cimpanzeilor bătuți în cap care au fost în stare de un asemenea gest.

Oamenii bănuiesc că autorii ar fi pensionari care locuiesc în zonă și nu mai suportă gălăgia pe care o fac copiii, dar acest lucru va fi stabilit în urma anchetei polițiștilor.

Locul de joacă distrus de jivine este situat în Parcul “George Călinescu” (în spatele vechii primării).

Primăria Onești a demarat deja un proiect prin care în mai multe zone din oraș au fost deja instalate și vor fi montate în continuare zeci de camere video de supraveghere, pentru a preîntâmpina astfel de fapte antisociale și pentru a crește siguranța populației (detalii AICI).