În cadrul unui proiect care vizează creșterea siguranței cetățenilor, în Onești au apărut în ultimele două luni nu mai puțin de 28 de noi camere de supraveghere video. Acestea urmează a fi conectate la un dispecerat, unde vor fi urmărite permanent de un operator.

În condițiile în care se înregistrează tot mai multe acte de vandalism (bănci, foișoare și coșuri de gunoi distruse, etc), autoritățile oneștene au decis să implenteze un sistem de supraveghere video mai performant decât cel existent, 32 de camere urmând a fi montate în diferite locații din oraș, crescând astfel numărul acestora la peste 50.

Numai în această vară, au fost montate 28 de camere video.

“În prima etapă au fost montate un număr de 17 echipamente de supraveghere video, intervenind în zone cu o frecvență pietonală și rutieră ridicată, după cum urmează: 15 unități în parcul municipal și câte una pe străzile I.L. Caragiale și Ion Creangă din cartierul 6 Martie, ca urmare a devierii traficului rutier prin această zonă, după începerea lucrărilor de consolidare și modernizare a podului de peste râul Trotuș.
În a doua etapă s-au instalat 9 camere de supraveghere video în cartierul TCR, în zona Gării, lângă stația de taxi și pe strada Industriilor.
Se estimează că proiectul va fi finalizat cel mai târziu în prima parte a lunii octombrie 2019, moment până la care vor fi montate și celelalte 6 unități de monitorizare video. Prin realizarea acestui proiect Municipiul Onești va dispune de un sistem integrat de monitorizare video, ce se dorește a fi interconectat la un dispecerat cu activitate permanentă, având reale întrebuințări la toate nivelurile de activitate și venind în sprijinul organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea și combaterea infracționalității sau pentru furnizarea probelor juridice”, a spus primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Proiectul are o perioadă de implementare de 170 de zile și este cofinanțat în totalitate de la bugetul local. (sursa foto: facebook.com/PrimarOnesti)