Un minor de 14 ani și un bărbat de 54 de ani, ambii din comuna Dofteana, au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a petrecut în această dimineață, la ora 07.10, pe DN 12 A, în afara localității Bogata, comuna Dofteana.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii rutieri au stabilit că de vină pentru producerea accidentului în care au fost implicate două mașini a fost un bărbat de 77 de ani, din Onești, care nu a acordat prioritate de trecere.

“La data de 23 octombrie, ora 07.10, polițiștii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe DN 12A, în afara localității Bogata, comuna Dofteana.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că în timp ce un bărbat de 77 de ani, din Onești, conducea un autoturism pe direcția Onești – Dofteana, a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum ce face accesul către o sondă petrolieră, fără a acorda prioritate unui autoturism condus de un localnic de 54 de ani, care circula regulamentar din sens opus, intrând în coliziune frontală frontală cu acesta.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 54 de ani și a unui minor de 14 ani, probabil fiul acestuia, care era pasager pe scaunului dreapta față.

Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.