IPJ Bacău a adus clarificări cu privire la o intervenție a polițiștilor din Moinești, de pe data 29 martie, care a fost filmată și postată apoi pe Facebook, devenind virală – vezi VIDEO AICI. Intervenția a avut loc la un bloc rău-famat din Moinești, iar 12 persoane, toate de etnie romă, au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 impuse prin ordonanță militară cu câte 5.000 de lei fiecare. Polițiștii sunt la rândul lor verificați, pentru intervenția deficitară.  

“La data de 29 Martie a.c, un echipaj mixt, format din polițist de ordine publică și Rutieră au fost solicitați să intervină în fața unui imobil din Moinești întrucât mai multe persoane nu respectau măsurile impuse de ordonanțele militare.

La fața locului, unul din polițiști a recunoscut în grupul de tineri, o persoană care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fapt pentru care a procedat la încătușarea persoanei în cauză. În timpul procedurii, a intervenit o rudă a persoanei în cauză care l-a ajutat să plece de la fața locului.

Ulterior, polițiștii s-au mobilizat și au identificat și depistat persoana posesoare de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe care au condus-o și încarcerat-o în Penitenciarul Bacău. Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a 12 persoane, cu amenzi in valoare de 500 de lei fiecare, pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare.

De asemenea, a fost sancționat contravențional tânărul de 39 de ani care a intervenit în timpul intervenției polițiștilor, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 61/1991.

În plan intern, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu  privire la modul de intervenție al polițiștilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău.