Unul dintre cei mai talentați jucători ai Viitorului Curița – produs sută la sută al clubului patronat de omul de afaceri Mihai Fudulache – a făcut un salt uriaș în carieră, de la liga a 4-a tocmai în eșalonul secund, după ce a semnat un contract pe o perioadă de 5 ani cu Concordia Chiajna.

Viitorul Curița s-a impus în weekend cu scorul de 5-1, pe teren propriu, în fața formației AS Bârsănești, aceasta fiind ultima apariție oficială a portarului Alex Duță în tricoul “alb-verzilor”.

Introdus pe teren în ultimele 25 de minute ale partidei, Alex Duță a primit din partea “principalului” Rareș Mihalache banderola de căpitan, în semn de recunoștință pentru contribuția pe care goalkeeper-ul în vârstă de doar 17 ani a avut-o la performanțele echipei.

Începând de acum, Alex Duță va fi echipierul Concordiei Chiajna, din Liga a 2-a, echipă cu care talentatul portar a semnat un contract pe o perioadă de 5 ani.

Alex Duță și-a luat rămas-bun cu ochii în lacrimi de la colegii pe care i-a avut la Viitorul Curița, la ultimul meci de campionat, fiind aplaudat la scenă deschisă de suporterii echipei.

Jucător descoperit și crescut de antrenorul Costică Ene, Alex Duță s-a mai aflat în atenția fostei campioane Viitorul Constanța, doar că clubul lui Gică Hagi ar fi vrut să-l ia gratis de la Curița.

Chiajna, în schimb, nu doar că a acceptat să plătească o sumă de bani în contul transferului lui Duță, dar a fost de acord și cu celelalte clauze impuse de conducerea Viitorului Curița: 20 la sută dintr-un viitor transfer, plus bonusuri financiare în funcție de numărul de meciuri pe care Alex le va juca în Liga a 2-a și apoi în Liga 1 și la echipa națională – dacă va ajunge până acolo.

Și Astra Giurgiu l-a vrut pe Alex Duță, însă acesta a ales până la urmă să joace pentru echipa ilfoveană.

La fel ca oamenii din conducerea Viitorului Curița, Alex Duță a considerat că varianta Chiajna i se potrivește mai bine în momentul de față, având în vedere că echipa este în reconstrucție, după ce a retrogradat în Liga a 2-a, și ar putea să i se ofere mai multe șanse de a juca. În plus, la Chiajna se va afla mai ușor în vizorul echipelor bucureștene (FCSB, Dinamo, Rapid, CSA Steaua, CS Dinamo, etc).

În ediția 2015-2016, Concordia Chiajna a obținut cea mai mare performanță din istoria clubului, ajungând până în finala Cupei României, pe care a pierdut-o cu 2-1, după prelungiri, contra echipei lui Gig Becali – FCSB.