Urmare a avariilor produse ieri, 02.09.2019, pe conducta de alimentare cu apă potabilă aparținând S.C. CRAB (prima la ora 10.00, a doua la ora 20.30), care au cauzat întreruperea alimentării cu apă potabilă a municipiului Onești, astfel rezerva de apă diminuându-se, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în municipiul Onești începând cu ora 23.00.

Nici până la această oră, S.C. COMPANIA REGIONALĂ DE APĂ BACĂU nu a informat RAJA SA despre faptul că avariile au fost remediate, că s-a reluat furnizarea apei la parametri și calitatea cerute de legislația în vigoare.

În jurul ore 11.00 am constatat, în urma monitorizării aparatului de măsură, că a fost reluată furnizarea apei potabile în sursa de înmagazinare Cuciur, la parametri reduși, cu presiuni reduse și debite foarte mici (aproximativ 50 mc/h). În continuare, monitorizăm evoluția debitului apei din conducta de aducțiune, în scopul stabilirii momentului în care volumul de apă aflat în rezervor va permite reluarea alimentării cu apă a localității Onești.

Din estimările făcute, apreciem că, în jurul orei 18.00 vom putea începe manevrele de alimentare a localității cu apă potabilă, fără a pune în pericol instalațiile, astfel încât, în maxim 2 ore, cea mai mare parte a localității Onești să beneficieze de apă potabilă.

Vă asigurăm că personalul RAJA S.A. depune toate eforturile în vederea reluării alimentării cu apă, în ciuda greutăților pe care le-am întâmpinat în urma avariilor produse în sistemul de aducțiune aparținând S.C. CRAB S.A. (sursa: comunicat de presă RAJA Onești)