Peste 2 milioane de elevi și copii de grădiniță din învățământul preuniversitar, printre care se numără, desigur, și cei de pe Valea Trotușului, au început, în această dimineață, cursurile anului școlar 2017-2018.

În curtea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Onești, considerată fieful copiilor protipendadei oneștene, a fost forfotă mare, ca de altfel la toate școlile din oraș și din celelalte localități de pe Valea Trotușului.

Copiii au format careul obișnuit, ca în fiecare an, și tot ca în fiecare an aceștia au avut cu ei cel puțin un buchet de flori. Prichindeii au venit cu părinții, care au stat în planul trei, în condițiile în care prim-planul le-a revenit cadrelor didactice.

Directorul școlii Nr. 1 din Onești, profesorul Dan Zaharia, a prezentat realizările unității școlare pe care o conduce, racolarea unor profesori și învățători de la alte instituții similare din oraș fiind trecute tot la capitolul succese.

În acest timp, copiii își vedeau liniștiți de-ale lor, povestindu-și unii altora întâmplări din vacanța de vară.

Pentru că siguranța în școli reprezintă o prioritate pentru Poliția Română, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din oraș au acționat mai multe echipaje decât de obicei.

La început de an școlar, în acord cu gândurile copiilor, părinților și bunicilor și profesorilor/educatorilor, redacția UNU PE TROTUȘ speră ca acesta să fie unul cu împliniri. BAFTĂ ELEVILOR ȘI PREȘCOLARILOR!