Focar de gastroenterită acută la Școala Gimnazială  „Nicolae Iorga” din Bacău! Potrivit DSP Bacău, au fost confirmate 32 de cazuri, 5 copii ajungând la Urgențe cu vărsături și dureri abdominale.

Comunicatul DSP Bacău:

Vă comunicăm că la nivelul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Bacău, există un focar de gastroenterită acută cu 32 de cazuri din care 5 copii s-au prezentat la CPU Pediatrie – SJU Bacău, în data de 04.05.2022, restul cazurilor fiind relatate de către directorul școlii și învățătorii claselor care au fost anunțați de către părinți.

Cei 5 preșcolari care s-au prezentat la spital au acuzat dureri abdominale și vărsături și au fost diagnosticați cu sindrom dispeptic. Aceștia au primit tratament, evoluția fiind favorabilă, nefiind necesară internarea.

Menționăm că aceste cazuri se regăsesc la 3 grupe pregătitoare și toate cazurile au fost izolate la domiciliu.

Din ancheta epidemiologică efectuată de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică, reiese că preșcolarii nu au consumat în comun niciun aliment, nu au fost în excursie în grup cu clasa/școala și nu s-au efectuat dezinfecţii/ dezinsecţii ȋn ultima perioadă.

Se impun următoarele măsuri:

  • Triaj epidemiologic la intrarea ȋn clasă privitor la simptomatologia de tip digestiv/respirator, conjunctivită; supravegherea clinico-epidemiologică a preşcolarilor pentru o perioadă de 7 zile;
  • Fiecare preșcolar va avea pacheţel cu mâncare şi sticluţă de apă individuale;
  • Asigurarea curăţeniei şi dezinfecţiei ȋn şcoală;

Precizăm că în eventualitatea în care se vor prezenta la spital și alți preșcolari/școlari din această școală, DSP Bacău a recomandat SJU Bacău, să recolteze probe în vederea efectuării investigațiilor specifice de laborator, după caz. (foto: zdbc.ro)