UTON Onești, societate care producea utilaj chimic și care se afla în procedură de faliment și dizolvare după ce a fost prădată de Marian Iancu, trimis după gratii în dosarul “CAROM-RAFO”, a fost vândută de Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) la un preț mult mai mic decât cel solicitat inițial.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a obţinut 9,3 milioane de lei în urma unei licitaţii prin care s-a vândut ansamblul de bunuri mobile şi imobile aparţinând societăţilor Uton şi Transmod Uton, informează, sâmbătă, instituţia, scrie economica.net.

“În data de 05.10.2018, ANAF, prin Serviciul executări silite cazuri speciale regional Bucureşti sub coordonarea Direcţiei operative de executare silită, a organizat o licitaţie publică care s-a finalizat cu vânzarea ansamblului de bunuri mobile şi imobile, proprietatea SC Uton SA şi SC Transmod Uton SA. Bunurile au făcut obiectul anunţului de vânzare nr. A_EMB 5378 din data de 21.09.2018 pentru stingerea obligaţiilor bugetare datorate în dosarul penal nr. 36794/3/2005”, se menţionează într-un comunicat al ANAF.

UTON Onești fusese scoasă la vânzare prima dată de către ANAF în decembrie 2017, prețul cerut atunci de Fisc pentru toate bunurile societății fiind de 33,5 milioane de lei.

UTON Onești, o societate care la un moment dat nu mai făcea față comenzilor, în principal de la export, a intrat brusc pe pierderi în anul 2010, când a încheiat exercițiul financiar cu un minus de aproape 7 milioane de lei (circa 2 milioane de euro, la vremea respectivă).

UTON s-a prăbușit literalmente când a încăput pe mâna lui Marian Iancu, unul dintre “groparii” și altor două societăți de pe platforma petrochimică de la Onești, CAROM și RAFO.

Marian Iancu a controlat indirect acțiuni reprezentând 98,14% din capitalul social al fostului IUC (Întreprinderea de Utilaj Chimic) Borzești.