Transportatorii de persoane din toată țara nu vor mai efectua cursele regulate între județe și în interiorul acestora în cursul zilei de joi, 11 octombrie, situație care se va regăsi și în județul Bacău, ca protest față de prevederile proiectului de Ordin al ministrului Transporturilor privind organizarea și efectuarea transporturilor rutiere.

SC Transmoldova SA Onești a anunțat că cele două curse interjudețene pe care le operează, Onești – București și retur și Onești – Iași și retur au fost anulate. La fel vor sta lucrurile, cel mai probabil, și în cazul curselor intrajudețene pe care SC Transmoldova SA nu le va opera decât dimineață, asigurând astfel mijloacele de transport necesare pentru sutele de elevi și de muncitori din localitățile învecinate, care învață ori lucrează în Onești.

SC Transmoldova efectuează curse regulate de călători în localitățile Cașin, Curița, Mănăstirea Cașin, Ferăstrău, Gura Văii, Dumbrava. „În privința curselor de după-amiază, încă nu s-a luat o hotărâre clară, dacă mașinile vor ieși pe traseu sau vor rămâne în garaje”, ne-a spus o persoană din cadrul Transmoldova.

Un alt transportator din zonă, societatea Grup Atyc, care operează cursele Onești – Adjud, Onești – Pralea, Onești – Bogdana, Onești – Rădeana, Onești – Gutinaș, Onești – Jevreni, Onești – Tg. Ocna, Onești – Buciumi, Onești – Viișoara (Tg. Trotuș), Onești – Caraclău, Onești – Bârsănești, Onești – Helegiu, Brătila, Onești – Drăgugești, Onești – Deleni, Onești – Albele, Onești – Berzunți, Tg. Ocna – Slănic Moldova, Onești – Comănești, Onești – Târgoviște și retur, ne-a comunicat că până la această oră (n.r. – 18.20) nu s-a luat nicio decizie cu privire la greva generală a transportatorilor. “Dacă se va lua o măsură în acest sens, vă vom anunța negreșit”, ne-a declarat Ionuț Bucura, director zonal Grup Atyc.