Polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat pe raza municipiului Bacău pentru verificarea operatorilor economici din domeniul service-uri şi dezmembrări auto.

Au fost efectuate verificări la 10 operatori economici.

În urma activităților desfășurate la data de 12 aprilie a.c., polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.500 de lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, desfășurându-se activități de monitorizare a operatorilor economici sancționați.

Exemplu:

În urma verificărilor efectuate la un operator economic din Bacău, poliţiştii au constatat că societatea comericală în cauză a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1.300.914 lei, constând în aceea că, în perioada 2015 – 2017, a creat un circuit economic prin operațiuni economice fictive cu o societate de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, diminuând în mod artificial stocul de piese auto prin substituirea acestora în cantități de deșeuri ce au făcut obiectul livrărilor către societatea de colectare.

Astfel s-a constatat că piesele auto în cauză au fost utilizate efectiv în activitatea de prestări servicii / reparații auto fără ca veniturile realizate din aceste activități să fie evidențiate în contabilitatea societății.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău