Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.500 de lei și au confiscat valoric 33,88 m.c material lemnos, în valoare de 22.038 lei.

Polițiștii de la economic au continuat să acționeze în baza planului Scutul Pădurii, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic. Astfel, polițiștii au efectuat controale pe raza oraşelor Dărmăneşti şi Oneşti.

În urma inventarierii materialului lemnos la o societate comercială, au rezultat 33,88 metri cubi material lemnos expediaţi fără documente legale de provenienţă. Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 15.000 de lei şi confiscarea valorică a sumei de 14.166 de lei, reprezentând contravaloarea volumului de 33,88 m.c. material lemnos fără provenienţă legală.

De asemenea, poliţiştii au constatat, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială, administrată de un bărbat de 72 de ani, că, în urma inventarierii stocurilor faptice, o cantitate de 21,64 m.c. răşinoase erau în plus pe stoc, iar 7,48 m.c., lemn foc, erau în minus faţă de stocurile scriptice. În consecinţă, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi confiscarea valorică a sumei de 8.809 lei, reprezentând contravaloarea volumului de 29,12 m.c. material lemnos fără documente de provenienţă (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)