Viitorul Curița a pierdut lamentabil derby-ul cu CSM Bacău, din cadrul etapei a 2-a a play-off-ul campionatului județean, și nu mai are decât șanse teoretice să termine prima în clasament, condiție obligatorie pentru a juca barajul de promovare în Liga a 3-a.

Viitorul Curița a fost învinsă cu 2-0, pe teren propriu, la capătul unui meci în care “verzilor” nu le-a ieșit mai nimic. Față în față cu un adversar în primul rând disciplinat tactic, băieții lui Adi Gheorghiu ar fi trebuit să știe să deseneze anumite trasee, doar așa putând desface apărarea ermetică a băcăuanilor. Băcăuani care, la felul cum au stat în teren mai ales în prima repriză, este clar că se mulțumeau și cu un egal.

Numai că în compartimentul median al Viitorului, unde se croșetează cel mai adesea acțiunile ofensive, totul a fost nefuncțional. În atare condiții, jucătorii lui Adi Gheorghiu nici nu prea au apărut periculos în fața porții adverse. O singură ocazie clară a avut gruparea de lângă Onești în prima repriză, și aceea determinată de adversar. La capătul primului sfert de oră de joc, portarul CSM-ului a ieșit aiurea în afara careului mare, iar Silviu Lupu s-a trezit singur cu mingea la picior și cu toată poarta adversă goală în față. A greșit însă ținta.

Când toată lumea se pregătea de pauză, Belecciu, tatonat de un adversar, în loc să degajeze simplu, i-a pasat portarului Duță, aflat la 3-4 metri de el. Faza a continuat la fel de nefericit pentru FC Viitorul precum decizia masivului fundaș al gazdelor. Dintr-un smoc de iarbă mingea i-a venit anapoda portarului, Duță a încercat un dribling în plus, dar degeaba: 0-1.

La reluare, altă nesincronizare crasă în defensiva Viitorului, alt gol pentru băcăuani. La o lovitură liberă de pe stânga, fundașii centrali ai lui Adi Gheorghiu n-au avut reacție, iar CSM și-a dublat avantajul.

Din minutul 48, “verzii” au presat continuu, însă tot timpul au fost însoțiți de un soi de neșansă combinată cu neputință.

Exemplul cel mai elocvent au fost cele două ocazii din minutul 78. Mai întâi, un șut din afara careului s-a dus razant pe lângă poarta băcăuanilor, mingea fiind deviată de un apărător al CSM-ului. Iar la corner, mingea a șters transversala adversă.

S-a terminat 2-0 pentru CSM Bacău, care a pus deja 4 puncte între ea și Viitorul, iar campionatul pare încheiat. Ținând cont de valoarea competitoarelor, este greu de crezut că CSM Bacău se mai poate încurca până la final.