Singura companie de consultanță în domeniul furnizării de energie electrică și gaze naturale prezentă în Onești la această oră – Gaz El Restart – s-a mutat de pe strada Poștei nr. 2 (lângă Restaurantul Intim).

Începând de ieri (n.r. – luni, 17 iulie), Gaz El Restart își așteaptă clienții din Onești și din localitățile învecinate la noul punct de lucru de pe strada Poștei nr. 11 – aproape de intersecția cu Bulevardul Oituz, între clinica Sante și magazinul Select).

Compania Gaz El Restart este prezentă în Onești din luna octombrie 2016, aceasta oferind consultanță consumatorului de energie electrică și gaze naturale – persoane fizice și juridice – în contextul actual, când a fost liberalizată piața de energie din România.

Prin liberalizarea pieței de energie, consumatorii sunt obligați să-și aleagă un furnizor de pe piața liberă, dintre cei existenți.

În momentul de față, pe piață există în jur de 180 de furnizori de energie, la nivelul întregii țări. E adevărat că lumea îi știe doar pe cei mai mari dintre aceștia: GDF Suez, Enel – doar pe energie, Engie – exclusiv pe gaze, RCS&RDS, Restart Energi, iar în zona noastră, E.On, care acționează pe piața liberă ca furnizor, asta ca să nu se facă confuzii, pentru că a apărut și Delgaz Grid, vechiul E.On, dar numai pe distribuție”, ne-a spus Marcel Popescu, director general al Gaz El Restart.

Gaz El Restart este o companie de consultanță, care reprezintă consumatorul final.

“Noi le dăm consumatorilor detalii despre ofertele furnizorilor, condiții contractuale, tot ceea ce trebuie să știe pentru a alege un furnizor care să se potrivească specificului de consum al fiecăruia. Gaz El Restart nu semnează, propriu-zis, contracte de furnizare a energiei electrice sau gaze naturale. Interesul nostru este ca la final consumatorul să beneficieze de cele mai bune servicii în acest domeniu și de cel mai mic preț, a mai precizat Popescu.

Termenul limită până la care consumatorii trebuie să opteze pentru unul dintre cei peste 180 de furnizori de electricitate de pe piață este 31 octombrie.