Sutele de locuitori ai orașului-stațiune Tg. Ocna au fost luate prin surprindere, în ultima zi a lui 2017, de decizia unora dintre cetele de urători care ar fi trebuit să urce pe scena amenajată în fața Primăriei, de a boicota evenimentul.

Potrivit televiziunii locale ACUM TV, urătorii n-au mai vrut să-și prezinte programul artistic nemulțumiți fiind de atitudinea autorităților locale, care nu și-ar fi onorat anumite promisiuni față de ei ( se pare că este vorba despre promisiuni bănești).

Mai pe românește, oamenii au urat dar nu au căpătat nimic în schimb, poate doar niște covrigi uscați, absolut irelevant față de cum obișnuiesc să procedeze restul administrațiilor publice locale, de pe Valea Trotușului.

În aceste condiții, sutele de târgocneni care se adunaseră lângă scena din fața sediul Primăriei Tg. Ocna au fost lăsate cu ochii în soare de urătorii veniți din cartierul Vâlcele al orașului, aflând, cu stupoare, că “balul” se mută în altă parte.

Astfel, dansul irozilor pregătit de urătorii din cartierul Vâlcele s-a ținut pe platoul de lângă autogara din oraș, ca semn de protest față de atitudinea manifestată de autorități în raport cu cetele de urători.

Primarul orașului Tg. Ocna, Ștefan Șilochi, nu a putut fi contactat.

Publicată de Lungu Valentina Daniela pe Sâmbătă, 30 decembrie 2017