La data de 08 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier, pe strada Ferdinand I din localitate.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un bărbat de 67 de ani, din Slănic Moldova, în timp ce conducea un autoturism pe Ferdinand I, a surprins şi accidentat o femeie, de 63 de ani, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea penrtu pietoni, în fugă şi fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Deşi pietonii cunosc regulile de circulaţie, mulţi le ignoră.

Pentru a nu ajunge în situaţii similare, poliţiştii le recomandă pietonilor:

  • să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecere;
  • să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că poate opri în condiţii de siguranţă;
  • să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi să nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi:

  • să îşi amintească mereu că pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut, în apropierea trecerilor pentru pietoni trebuie să sporească atenţia;
  • să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează. (sursa: IPJ Bacău)