Fata de 14 ani din Dărmănești care și-a înjunghiat mama mortal a fost arestată ieri preventiv pentru 30 de zile și urmează să fie expertizată psihiatric, informează zdbc.ro.

Conform legii, minorul cu vârsta între 14 și 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ. Rezultă că în favoarea acestuia operează o prezumție relativă a lipsei discernământului, iar pentru ca minorul să poată fi tras la răspundere penală, organele judiciare trebuie să răstoarne această prezumție, modalitatea legală fiind expertiza medico-legală psihiatrică, obligatorie în cazul infracțiunilor săvârșite de minorii cu vârsta între 14 și 16 ani.

Tragedia de la Dărmănești s-a petrecut vineri seară. Mama fetei a intervenit în cearta dintre aceasta și frățiorul ei de 7 ani, moment în care adolescenta de 14 ani a luat un cuțit și i l-a înfipt în piept celei care îi dăduse viață.

Speriată de cele întâmplate, fata de 14 ani a fugit de acasă fiind găsită de polițiști la o stână părăsită din apropiere.

Rudele și vecinii familiei în care s-a petrecut tragedia nu-și explică gestul fetei, despre care spun că era o persoană liniștită și o elevă (n.r. – în clasa a VIII-a) bună la învățătură.