Acționarii SC Apă Canal SA se agață ca înecatul de mal de tot ceea ce ar putea să-i ajute ca să iasă cu bine din situația limită în care se află, cu conturile blocate și cu creditorii pe urmele lor.

Bunăoară, în adresa prin care le solicită Instituției Prefectului, Consiliului Județean Bacău, Primăriei Bacău și CRAB să analizeze posibilitatea realizării unei fuziuni prin absorbție cu CRAB, cei de la SC Apă Canal SA arată faptul că în foarte scurt timp vor rămâne fără bani de salarii și cî vor fi nevoiți să-și închidă activitatea. Și mai pe românește, dacă dispărem noi dispar toți angajații noștri, iar un oraș întreg rămâne fără apă!

apa-canal-2Practic, știindu-se faptul că SC Apă Canal SA are un număr considerabil de angajați (aproape 200), se introduce în discuție componenta socială a cazului, cu scopul de a se obține o sensibilizare a factorilor de decizie.

“Societatea poate să plătească salariile angajaților doar până în luna decembrie 2016, se menționează în respectiva adresă, după cum se poate observa în facsimilul alăturat.

Iar continuarea ne dă frisoane: “Vă înștiințăm că în aceste condiții, după toate calculele noastre, începând cu 15.12.2016 SC Apă Canal SA nu mai poate funcționa, nemaiputând asigura plata salariilor de la 01.01.2017, și nu ai poate asigura furnizarea apei în municipiul Onești (…)”.

Dacă mai are vreo importanță, în adresa semnată de administratorul unic al SC Apă Canal SA, Cornel Fântână, se mai precizează faptul că “societatea încasează de la lună la lună sume progresiv diminuate, și având și conturile blocate, nu mai poate asiigura aprovizionarea cu materiale pentru întreținerea în stare de funcționare a sistemului de distribuție a apei”.