E furnicar pe șantierele lui Dorinel UMBRĂRESCU, drumarul care turează la maximum motoarele. Afaceristul din Bacău încearcă să construiască într-un timp record ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani în România. 

UMB Spedition, compania de construcții a lui Dorinel UMBRĂRESCU, are în lucru al doilea cel mai lung pod rutier din România. Podul rutier va avea peste 1 kilometru lungime, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău.

Podul rutier se construiește în județul Buzău. Mai exact, UMB va ridica podul peste albia majoră a râului. Acesta va face parte din Autostrada A7 – Autostrada Moldovei, deci cea care va lega regiunea Muntenia de Moldova.

Construcția care se află în lucru la antreprenorul Dorinel UMBRĂRESCU va avea 1.360 de metri lungime. Valoarea totală a proiectului este de 733,44 milioane lei, fără TVA, potrivit documentelor oficiale.

„Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Buzău – Focșani sunt în graficul asumat. Constructorul a efectuat decopertarea în procent de 70% și se lucrează și la infrastructura podului peste râul Buzău.

Lotul 1 al Autostrăzii Buzău – Focșani, km 0 + 000 – km 4 + 600, se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Buzău, respectiv UAT municipiul Buzău și UAT comuna Vadu Pașii.

Autostrada traversează întreaga albie majoră a râului Buzău, de aici rezultând lungimea de 1.360 de metri a podului care va ajunge să fie unul dintre cele mai lungi poduri din România.

Valoarea autorizată a lucrărilor este de 733,44 milioane de lei, fără TVA”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Cel mai lung pod construit în România se află tot în portofoliul lui Dorinel UMBRĂRESCU. Este vorba despre proiectul din drumul express DEx 12 Craiova-Pitești, peste râul Olt, cu o lungime de 1.700 de metri.

Al treilea cel mai lung pod din România se află în județul Sibiu și are o lungime de 1.100 de metri. Viaductul Aciliu leagă comuna Apoldu de Jos și orașul Săliște. Este una dintre cele mai mari structuri de-a lungul autostrăzii A1. De asemenea, este și cel mai înalt viaduct rutier din țară, construit la 80 de metri înălțime. (sursa: romaniatv.net; foto: zdbc.ro)