45 de tablouri fotografice, multe dintre ele înfățișând-o pe Regina Maria în timpul activităților de ajutorare a răniților, bolnavilor și suferinzilor din Primul Război Mondial pot fi admirate de oneșteni, gratuit, în cadrul expoziției care a avut vernisajul luni după-amiază, în prezența unui numeros public.

“Regina Maria s-a identificat cu suferința poporului român, pe care l-a iubit enorm. Mă copleșește cât de drag i-a fost Oneștiul Reginei Maria”, a spus Beatrice Todireanu, președinta Asociației “România Culturală”, unul dintre invitații de seamă ai manifestării.

Vernisajul a fost urmat de un concert cameral ce a fost susținut de doi pianiști italieni.

Printre participanții la eveniment s-au numărat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, protopopul Ioan Bârgăoanu, consilieri locali (Constantin Florian, Gheorghe Ene, Marian Dumitru), consilierul județean Cezar Olteanu și nu în ultimul rând elevi de la unitățile de învățământ din oraș.

Expoziția de fotografie “Regina Soldat” este parte a unui proiect de anvergură inițiat și implementat de Asociația România Culturală, și a fost desemnat cel mai bun proiect cultural din 2017, dedicat Centenarului.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 28 martie, de luni până vineri, în intervalul 09.00-17.00.