Premierul Sorin Grindeanu  are în echipa sa și un oneștean. Acesta este de profesie sociolog și a fost numit consilier la cabinetul primului-ministru luna trecută.

Oneșteanul care i-a devenit consilier lui Grindeanu la cabinetul premierului de la Palatul Victoria se numește Vladimir Ionaș. Nu este prima oară când Vladimir Ionaș ocupă poziția de consilier la cabinetul unui politician cu ștaif. În trecut, tânărul din Onești i-a mai fost consilier, la Camera Deputaților, fostului lider PSD Bacău, Viorel Hrebenciuc.

Interesant este faptul că și soția lui Vladimir Ionaș, Claudia Elena Ionaș, și-a construit o carieră asemănătoare, fiind la un moment dat purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu! Claudia Elena Ionaș a lucrat în cadrul Departamentului de Comunicare al Președinției din 2008 până în 2014.

Când a fost cooptată în staff-ul președintelui Băsescu, Claudia Ionaș avea 26 de ani, iar în actele oficiale de la Cotroceni figura cu numele de fată – Cristache – neavând decât un an de când se măritase cu Vladimir Ionaș, susține portalul sutu.ro. În timp ce Claudia Ionaș devenea purtătorul de cuvânt al lui Băsescu, Vladimir lucra la cabinetul lui Hrebenciuc.

Vladimir Ionaș și Claudia Elena Ionaș îl au ca naș de cununie pe renumitul sociolog, cu dese apariții TV, Marius Pieleanu. De altfel, Vladimir Ionaș este în prezent angajat la firma de sondaje de opinie Avangarde, care este condusă de Pieleanu. Despre Marius Pieleanu se spune că este “sociologul de casă” al PSD.