33 de localități din județul Bacău nu vor mai beneficia de serviciile de salubritate ale Romprest, care a anunțat suspendarea activității în aceste așezări din cauza restanțelor acumulate la plata gunoiului.

Potrivit zdbc.ro, un număr de 33 de localități din județul Bacău au restanțe la plata gunoiului în valoare totală de 8,1 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro).

Sursa citată menționează că inițial pe această “listă neagră” s-au aflat 36 de localități, însă Mănăstirea Cașin, Valea Seacă și Ungureni au plătit o parte din restanțe.

Au rămas însă 33 de localități cu datorii, unde Romprest n-ar mai ridica deșeurile menajere, începând de mâine, 1 noiembrie 2017: Balcani, Blăgești, Bârsănești, Berzunți, Brusturoasa, Căiuți, Cașin, Colonești, Corbasca, Dărmănești, Dealu Morii, Filipeni, Găiceana, Glăvănești, Gura Văii, Huruiești, Izvoru Berheciului, Lipova, Moinești, Motoșeni, Negri, Oncești, Pâncești, Plopana, Poduri, Podu Turcului, Sănduleni, Sascut, Secuieni, Stănișești, Urechești, Vultureni, Zemeș.

Zdbc.ro prezintă și lista celor mai mari datornici din județ, la plata gunoiului. Aceștia sunt municipiul Moinești, cu 1,75 milioane de lei, orașul Dărmănești, cu 626.000 de lei, comunele Stănișești (266.000 lei), Corbasca (199.000 lei), Blăgești (190.000 lei), Gura Văii (118.000 lei).