Dacă inițial s-a crezut că a avut loc explozia unei butelii, apoi a fost avansată ideea unei scurgeri de gaze, în final, în urma cercetărilor efectuate de pompierii salvatori, s-a stabilit că incendiul s-a produs în urma manevrării accidentale de către proprietarul apartamentului a unui recipient cu benzină în apropierea aragazului.

Incendiu a fost anunțat la ora 10.05, prin sistemul unic pentru apeluri de urgență 112, și a fost lichidat la ora 10.18. A cesta s-a produs la parterul unui bloc P+4, de pe strada Tudor Vladimirescu, din Moinești.

“Salvatorii au evacuat șase persoane din imobil, alte trei persoane s-au autoevacuat. În urma incendiului au rezultat trei victime: un bărbat în vârstă de 66 de ani, cu arsuri pe suprafața corpului de aproximativ 10%, o femeie, în vârstă de 63 de ani, cu arsuri pe suprafața corpului de aproximativ 30% și un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a refuzat transportul la spital.

Cele două persoane rănite au fost preluate de echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Cadrul Spitalului Municipal de Urgență Moinești.

La fața locului s-a deplasat și o comisie din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, care a constatat faptul că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată”, informează ISUJ Bacău.