Primăria Tg. Trotuș, comună situată la 7 kilometri de Onești, nu mai are viceprimar, după ce Lenuța Postolache a fost destituită din funcție, printr-o hotărâre a Consiliului Local Tg. Trotuș.

Proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcția de viceprimar al comunei Tg. Trotuș a Lenuței Postolache a fost inițiat de un număr de șapte consilieri locali: Liviu Mititelu, Gelu Moise, Clement Ungureanu, Petrea Ungureanu, Carmen Ababei, Mihai Barote și Ionel Mititelu. (vezi facsimil)

Nu sunt încă foarte clare motivele pentru care s-a ajuns la schimbarea din funcție a Lenuței Postolache.

Aceasta este membră PNL, grupare care dă și primarul localității (Adrian Forcoș).

Pentru ca Lenuța Postolache să fie schimbată din funcție, era nevoie de votul a 2/3 din consilierii târgtrotușeni, adică 10 din 15, ceea ce s-a și întâmplat.

În condițiile în care PNL are șapte consilieri, iar PSD și UNPR au împreună opt aleși, devine clar că doi colegi liberali ai Lenuței Postolache nu și-au mai dorit-o pe aceasta în funcția de viceprimar. Votul fiind însă secret, e greu de spus care sunt cei doi consilieri ce au votat pentru “debarcarea” “vicelui”.

La începutul lui 2019, urmează ca partidele care sunt reprezentate în Consiliul Local Tg. Trotuș să propună câte un om pentru funcția rămasă vacantă.

Din anumite surse, neconfirmate oficial, ar fi deja mai mulți aspiranți la funcția de “vice”, în jur de 4-5, ceea ce înseamnă că în rândul celor care și-au dorit destituirea lui Postolache au și apărut neînțelegi.