La data de 18 iunie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Hotărârea nr.2678/2020, a tranșat definitiv problema incompatibilității viceprimarului comunei Gura Văii, Costică Vîrlan (PNL).

Acesta, potrivit Raportului Agenției Naționale de Integritate, “în perioada 30 aprilie 2014 – 06 iulie 2016, a deținut simultan funcția de consilier local și pe cea de șofer în cadrul compartimentului de deservire din aparatul de specialitate al primarului comunei Gura Văii, județul Bacău, încălcând astfel prevederile legale”.

Deși Costică Vîrlan a încercat anularea raportului în instanță, acesta a pierdut atât pe fond cât și în recurs, ambele acțiuni fiind respinse. Pe lângă recuperarea anumitor sume încasate necuvenit, Costică Vîrlan nu mai poate candida și nici ocupa o funcție publică în următorii trei ani.

Urmează să se pună în aplicare una din cele 3 posibilități de încetare a mandatului înainte de termen: demisia de onoare, inițierea și adoptarea unui proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local Gura Văii sau Ordinul Prefectului Județului Bacău.

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe Costică Vîrlan, viceprimarul comunei Gura Văii, încă de pe vremea când acesta era doar consilier local, Vîrlan lucrând aproape doi ani ca șofer la primărie, ceea ce legea nu permite. (foto: zdbc.ro)