UTON este deja istorie. La o lună și jumătate după ce ANAF anunța cine este noul proprietar al fostei fabrici de utilaj chimic din Onești – o firmă din București în spatele căreia se află omul de afaceri oneștean Gelu Chealfă – aceasta a făcut deja o mutare ce confirmă practic intențiile privind viitorul fostului IUC Borzești.

Pe site-ul de vânzări olx.ro, unde tot românul vinde ce poate sau ce are prin casă și nu-i mai este de trebuință, a fost publicat, cu două zile înainte de Crăciun, un anunț de vânzare al cărui conținut spune totul despre ceea ce se va alege de fostul combinat de utilaj chimic UTON Onești.

“Vindem utilaje industriale din fosta fabrică UTON Onești, aparate de sudură Lincoln și Kemppi în stare perfectă de funcționare de diferite puteri, utilaje grele, resturi de țeavă de diferite materiale, rafturi, electrozi și lichid de sudare, menghine, etc. Vă pot oferi la telefon mai multe informații și o listă de produse. Oferim factură și cărțile aparatelor. Prețuri foarte convenabile!”, este conținutul anunțului care se regăsește pe olx.ro (vezi facsimil).

Anunțul este însoțit de mai multe fotografii, care ilustrează o parte dintre utilajele și materialele scoase la vânzare pe olx de noul proprietar al UTON.

Telenovela UTON Onești a luat sfârșit după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a validat rezultatul licitației din data de 5 octombrie 2018, anulând în același timp o altă licitație, pe care o anunțase pentru 31 octombrie.

ANAF făcut anunțul final după ce firma bucureșteană în spatele căreia se află omul de afaceri oneștean Gelu Chealfă a făcut dovada achitării prețului oferit inițial. Ceea ce  nu se întâmplase de la bun început, fapt care a determinat Fiscul să anunțe o nouă licitație de vânzare a UTON Onești, pentru data de 31 octombrie 2018.

“Anunț privind licitația organizată la data de 31.10.2018, ora 13.00

În temeiul prevederilor articolului 250 alin. (7) coroborate cu prevederile art. 252 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Serviciul executări silite cazuri speciale regional București aduce la cunoștința publică faptul că licitația organizată în data de 31.10.2018, ora 13.00, publicată prin anunțul privind vânzarea bunurilor imobile/ansamblului de bunuri mobile și imobile proprietatea SC UTON SA și SC TRANSMOD UTON SA, debitor Iancu Alexandru Mihai, nu va mai avea loc întrucât adjudecarul licitației din data de 05.10.2018 a făcut dovada achitării prețului oferit inițial prevăzut până la termenul prevăzut la art. 250 alin. (7) din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare”, arăta ANAF, într-o comunicare.