Un bărbat de peste 70 de ani internat la Secția Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești s-a trezit dintr-o dată că i-au dispărut din noptiera de lângă pat portofelul în care își ținea banii și actele.

Incidentul s-a petrecut zilele trecute, cam la o săptămână de când bărbatul fusese internat în spital. Pacientul și rudele acestuia au reclamat furtul, însă personalul de la Cardiologie a ridicat din umeri.

Dacă dispariția banilor nu i-a deranjat chiar atât de tare, nefiind vorba de o sumă foarte mare, oamenii au înțeles din prima clipă că pentru obținerea altei cărți de identitate și a unui card de sănătate nou pe numele păgubitului vor avea ceva de umblat. Cardul de sănătate, de exemplu, se obține cu destule bătăi de cap. Este nevoie ca primul card să fie declarat pierdut, de completarea unei cereri-tip de eliberare a unui card-duplicat, care se descarcă de pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), de un drum la Bacău pentru depunerea acesteia și de plata unei taxe. Un întreg balamuc, mai ales că păgubitul trebuie să se deplaseze personal la CJAS, ceea ce nu e puțin lucru pentru un bătrân suferind de inimă!

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca”, dr. Adrian Brânzaniuc (foto mic), susține că personalul medical nu poartă nicio vină în acest caz și că există și o procedură la internare, pacienții fiind puși să semneze că pe perioada spitalizării doar ei răspund de bunurile proprii, și nimeni altcineva.

“Se face o anchetă pe secție, cu toate că sunt proceduri foarte clare în această direcție, și nu răspunde spitalul. Dar este o pată neagră pe blazonul spitalului, categoric! Noi am căutat peste tot pe secție, dar nu am găsit absolut nimic. Pacientul, de când s-a internat, a venit cu lenjeria de pat proprie, pe care rudele i-au schimbat-o periodic. Este posibil ca printre aceste lenjerii să se fi amestecat și documentele pacientului, și să fi fost duse acasă. Nu vreau să sune ca o scuză, dar le cerem rudelor să insiste să caute aceste acte și acasă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului oneștean.

Cât privește procesul medical în sine, aici nu au fost niciun fel de probleme, atât oficialul spitalului cât și rudele pacientului spunând că acesta a fost îngrijit bine.