După o săptămână de așteptare, timp în care s-au depus sute de CV-uri, “UNU PE TROTUȘ” este în măsură să le prezinte oneștenilor răspunsul final cu privire la deschiderea de către compania Autoliv a unei unități de producție în Onești.

“UNU PE TROTUȘ” vă prezintă comunicatul oficial al companiei Autoliv, așa cum ne-a fost remis de către Departamentul de Comunicare al SC Autoliv România, în exclusivitate, cu puțin timp în urmă:

“Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, a planificat pentru anul viitor deschiderea unei noi unităţi de producţie, prospectând în prezent câteva locații din regiunea Moldovei, printre opţiunile cunoscute aflându-se şi municipiul Oneşti, din judeţul Bacău.

Analizăm în prezent şase-şapte locaţii pentru deschiderea unei noi fabrici anul viitor, iar în maximum două săptămâni vom avea decizia finală. O posibilă locaţie ar putea fi Oneştiul, ne-am întâlnit cu autorităţile de acolo şi am discutat despre această investiţie”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country manager al Autoliv România.

Autoliv deţine în România fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania are în acest moment peste 10.000 de angajați, care produc centuri de siguranță, airbag-uri, inflatoare pentru airbag, arcuri pentru airbag, volane, dar și oferă servicii suport pentru alte divizii ale companiei. 

“Deficitul de forţă de muncă în România este imens, am pierdut foarte mulţi angajaţi în 2016 şi ne confruntăm cu probleme în recrutare. Oamenii refuză să muncească, iar problema recrutării a devenit mai importantă decât cea legată de acoperirea capacităţii de producţie. Căutăm zonele din ţară unde să evaluăm dacă cultura şi educaţia muncii există”, a spus Fierbinţeanu.

Pentru a putea lua o decizie finală în ceea ce privește Oneștiul, reprezentanții angajatorului vor avea o vizită de prospecție în această localitate, la începutul săptămânii viitoare, urmând să stea de vorbă cu o parte din cei ce au transmis deja CV-uri la vestea posibilei prezențe în zonă a companiei”, se arată în comunicatul Autoliv România. 

Publicația UNU PE TROTUȘ va reveni cu amănunte în momentul în care va avea informații noi cu privire la acest subiect.

Sursa foto: Autoliv România