Carom ar putea avea cât de curând un nou proprietar, o firmă renumită din Onești depunând deja o ofertă de cumpărare a activelor fostului combinat de cauciuc sintetic.

Informația a fost aflată pe surse de reporterii UNU PE TROTUȘ, iar numele investitorului-surpriză de la Carom ar fi, potrivit acestora, BIVILCOM Onești, societate controlată de omul de afaceri Viorel Bucur.

Nu se cunoaște în momentul de față care este valoarea ofertei de cumpărare făcută de BIVILCOM, ci doar statutul extrem de ambiguu al companiei care era odinioară singurul producător de cauciuc sintetic din România și din estul Europei.

Despre Carom, informațiile existente la ora actuală sunt contradictorii.

În urmă cu un an, presa nota faptul că ZRP INSOLVENCY SPRL, lichidatorul companiei Energy Bio Chemicals, care avea în patrimoniu și Carom Onești, a scos la vânzare activul societății de pe platforma oneșteană pentru 11,5 milioane de euro.

Firma Energy Bio Chemicals SA Bucureşti, care în 2008 cumpărase Carom Oneşti pentru 77 milioane de lei (aproximativ 17,5 milioane euro), se afla în insolvenţă, la cererea creditorului E.ON Energie România.

Pe de altă parte, tot cam în acea perioadă (n.r. – august 2016), presa nota faptul că societatea Carom Onești ar fi ajuns pe mâna unor afaceriști moldoveni, prin compania austriacă Andres Capital GmbH, cea care achiziționase și pachetul majoritar de acțiuni al RAFO, de la Petrochemical Holding, ajuns între timp la begienii de la Results-4-You.

BIVILCOM Onești este o firmă înființată acum 20 de ani, desfășurând operațiuni în mai multe domenii. BIVILCOM deține spațiul comercial de lângă supermarketul Nevila, unde a funcționat până de curând BILLA, iar de astăzi este Carrefour Express.