UPDATE – 11.23: Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent șef adjunct de poliție Cătălina Crețu, ne-a declarat că „șoferii celor două mașini implicate în accidentul rutier petrecut luni, 18 decembrie, pe raza localității Brătila, comuna Helegiu, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tânărul oneștean care se afla la volanul autoturismului Wolkswagen Golf 5 implicat în accidentul rutier petrecut luni, 18 decembrie, pe raza comunei Helegiu, a avut neplăcuta surpriză să constate că din mașină i-a dispărut telefonul mobil la care se presupune că vorbea în momentul impactului cu autobuzul aparținând Grup Atyc.

În urma impactului cu autobuzul care efectua o cursă interjudețeană, tânărul, în vârstă de 26 de ani, care conducea mașina Golf 5 a rămas captiv între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenția echipajului de descarcerare pentru a fi eliberat și transportat la spitalul din Onești, unde avea să fie supus unei intervenții chirurgicale la cot.

Tot timpul, acesta a fost conștient, dar când s-a interesat la rude ce s-a întâmplat cu mașina și cu bunurile pe care le avea asupra sa, a avut surpriza să constate că nimeni nu știe de telefonul său mobil, un iPhone 8  a cărui valoare de piață se apropie de 900 de euro.

“Inițial am crezut că i-au dispărut și banii, ne-a spus (n.r. – șoferul accidentat) că avea la el 600 de lire sterline, pe care nu i-am găsit în portofel. Ulterior ne-a spus că pe aceștia îi ținea într-o borsetă, iar pe asta o dosise undeva, în mașină, să nu se dea ușor de ea. Am găsut borseta cu banii, dar de iPhone nu am mai dat!”, ne-a spus un unchi al șoferului accidentat.

La locul în care s-a produs accidentul, pe lângă organele de intervenție și de anchetă (medici, pompieri, polițiști) s-au strâns foarte mulți localnici, curioși să afle ce s-a întâmplat și n-ar fi exclus ca una dintre persoanele din urmă să-și fi însușit telefonul iPhone 8 al șoferului de pe Golf.

Pe de altă parte, sunt tot mai multe voci care susțin că șoferul aflat la volanul autobuzului implicat în accidentul de la Helegiu, de luni, 18 decembrie, s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma accidentului, au rezultat 13 răniți, o parte dintre aceștia rămânând internați la spitalele din Onești și din Bacău, cu diferite traumatisme.