Consilierii locali oneșteni Ciprian Zarzu (foto mic dreapta) și Constantin Lazăr, ambii aleși pe listele PNL în vara lui 2016, și-au pierdut mandatele după ce au absentat la ultima ședință ordinară, aferentă lunii martie.

Potrivit legii, absența fără motive întemeiate de la trei ședințe consecutive ale consiliului determină automat încetarea mandatelor consilierilor aflați în această situație.

Contactat de reporterii UNU PE TROTUȘ, Ciprian Zarzu nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestei situații, precizând că ar putea face anumite declarații abia zilele viitoare.

Pe de altă parte, convocarea unei ședințe extraordinare până la sfârșitul acestei luni i-ar salva pe Zarzu și pe Lazăr, cu o singură condiție însă, ca aceștia să răspundă prezent.

Ciprian Zarzu este unul dintre cei mai vechi consilieri locali oneșteni, în vreme ce Constantin Lazăr, celălalt ales PNL care și-a pierdut mandatul pentru trei absențe la rând, a fost candidatul liberalilor oneșteni pentru funcția de primar al orașului, la alegerile locale din 2016.