Patru dintre cei mai potenți financiar oameni de afaceri din ONEȘTI, este vorba despre Marcel Colpoș, Mihai Ilie, Damian Mereu și Nicu Șerban ar putea fi asociați, în viitorul apropiat, în cadrul proiectului Viitorul Curița.

În a treia zi din noul an, 17 iubitori ai fotbalului, cu mai mică sau mai mare dare de mână, din zona Oneștiului și Mihai Fudulache și Cositcă Ene, finanțatorul și antrenorul echipei Viitorul Curița, s-au întâlnit pentru a vedea ce este de făcut pentru ca echipa “roș-albă” să obțină promovarea la finalul sezonului 2017-2018, din care s-a consumat deja prima parte.

Au răspuns prezent invitației lui Fudulache: Alex Nemțanu – care deține o firmă de consultanță financiară, Adrian Andronache (Agroland), Marius Dima (service auto), frații Cristi și Sorin Vâlcu (construcții civile), Costel Brânză (membru fondator, funcționar la Primăria Cașin), Constantin Tudose (afaceri în industria lemnului), Marius Sterpu (industria lemnului și a materialelor de construcții), Mitel Neagu (fostul șef al Poliției Onești, originar din Curița), Ionică Flintoacă Cojocea (fost fotbalist, afaceri în comerț), Bogdan Vrânceanu (funcționar la Ocolul Silvic M. Cașin) Cristi Botez (proprietarul unei firme de electrice), Gheorghe Zărnescu (firmă de tinichigerie auto), Virgil Pagu (comerț), Ionică Gâșfan (firmă transport), Vasile Pintilie (vulcanizare auto), Sorin Vrânceanu (comerț).

După mai multe ore de discuții, cei prezenți au convenit că echipa din Curița, pe care deja foarte mulți oneșteni o îndrăgesc, trebuie neapărat să ajungă în Liga a 3-a, ca să poată să obțină sprijin financiar din partea companiilor de top din zonă. “E greu ca o echipă din liga a 4-a să ajungă să fie susținută de oamenii cu adevărat puternici financiar, fiindcă expunerea este minimă la nivelul ăsta. La liga a 3-a, și, de ce nu să nu îndrăznim, la liga a 2-a, situația se schimbă, însă”, au concluzionat cei prezenți.

“Ținta” acestora este atragerea la echipă a patru dintre cei mai potenți financiar oameni de afaceri din oraș: Marcel Colpoș (Marco Grup), Damian Mereu (Croco), Nicu Șerban (Grup Șerban) și Mihai Ilie (Agricultorul).

Viitorul Curița a avut anul trecut un buget de 165.000 de lei, dar acesta va fi depășit în acest sezon, după ce numărul jucătorilor cu contracte a crescut. “Deja suntem un club semiprofesionist, deși în ligile județene mai toate echipele au statut de amator. La Curița nu se mai joacă pe o bere sau pe o pizza, și am preferat să le facem contracte unora dintre jucători pentru a-i avea disponibili și la antrenamente, nu doar la meciuri. Noi depunem toate eforturile pentru a duce echipa în Liga a 3-a, ceea ce e cam mult pentru un sat, dar pentru Onești ar fi ok”, a explicat Mihai Fudulache.

“Susțin acest proiect, despre care cred că este unul sănătos, de viitor! Până la bani, consider că trebuie să punem mai mult accentul pe marketing, ca să atragem cât mai mulți oameni alături de echipă, să creăm o emulație ca în trecut, când exista FC Onești. Oamenii cu bani mulți vor veni alături de echipă dacă vor vedea că se lucrează cu seriozitate și când aceasta le va oferi șansa de a se face la rândul lor cunoscuți cât mai departe, or abia de la liga a 3-a în sus putem vorbi despre așa ceva”, a spus Adrian Andronache.

Viitorul Curița a încheiat turul pe locul 2, la șase puncte în urma formației Gauss Bacău, iar pentru recuperarea handicapului a anunțat mai multe transferuri. Unul a fost deja făcut, Adi Gheorghiu, cu peste 200 de meciuri în Liga 1, majoritatea la FC Vaslui, semnând deja contractul cu Viitorul.