Începând de luni, 3 iulie, supermarketul Billa din Onești nu va mai fi disponibil clienților, pentru o perioadă de 10 zile, timp în care magazinul va fi complet renovat și va fi rembranduit.

Magazinul situat pe Calea Mărășești, lângă supermarketul Nevila, se va redeschide oficial joi, 13 iulie, sub o altă titulatură: Carrefour Market.

Deja magazinul Billa aproape s-a golit de marfă, pentru ca transformarea să fie mai ușor de realizat.

La finalul lunii decembrie 2015, grupul francez Carrefour a anunțat că a preluat operațiunile locale ale Billa România, într-o tranzacție de aproape 100 de milioane de euro.

De la data încheierii tranzacției, Carrefour și-a păstrat dreptul de a opera magazinele Billa România timp de 18 luni, astfel că transformarea marketului de la Onești era iminentă.

Grupul francez de distribuție Carrefour a deschis primul magazin Billa remodelat sub brandul Carrefour Market, la 1 martie a.c., acesta aflându-se în Liberty Mall, din cartierul bucureștean Rahova.

Carrefour a preluat de la Billa România un număr de 86 de supermarketuri din țară.

Carrefour deține în România aproape 300 de magazine, dintre care 32 de hipermarketuri Carrefour, 118 supermarketuri Market, 44 de magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și cele 86 de magazine Billa.

Prețurile practicate în magazinele Carrefour nu sunt unitare, în Market și Express fiind adesea mai ridicate decât în hipermarketuri.