Fostul combinat de cauciuc sintetic CAROM Onești ar avea un nou proprietar, susțin sursele UNU pe Trotuș, desemnat în urma licitației de vânzare organizată luna trecută la sediul lichidatorului judiciar al debitorului SC Energy Bio Chemicals SA – principalul acționar al combinatului, aflat în procedură de lichidare.

Potrivit surselor UNU pe Trotuș, CAROM Onești ar fi fost cumpărată de o firmă din județul Neamț –  Mavgo Holding, aceeași care a achiziționat și ceea ce a mai rămas din fosta rafinărie de la Dărmănești.

Aceleași surse susțin că Mavgo Holding ar fi plătit pentru pachetul majoritar de acțiuni al Carom Onești circa 1,7 milioane de euro, o sumă mult mai mică decât pretențiile inițiale ale lichidatorului judiciar – 4,53 milioane de euro fără TVA.

Dacă informațiile se confirmă rămâne de văzut dacă Mavgo Holding va achita banii astfel încât tranzacția să se finalizeze.

În aprilie,  compania ATAI Group, din Republica Moldova, care câștigase licitația de vânzare a activelor Carom, nu a mai achitat banii oferiți în cadrul licitației, astfel că afacerea a picat.

Mavgo Holding SRL este o firmă nouă, înființată în anul 2015 în localitatea nemțeană Tașca și care are ca principal domeniu de activitate “Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”.

Din sursele UNU pe Trotuș, Mavgo Holding SRL ar fi interesată de cele două rezervoare de bitum existente la Carom, însă specialiștii consultați de UNU pe Trotuș se întreabă “cum e posibil să cumperi toată vaca, dacă nu vrei decât câțiva litri de lapte?!”.

Despre Mavgo Holding SRL, publicația atacul.ro scria, în martie anul acesta, că ar fi o firmă controlată prin interpuși de Ginel Vlasie, patronul Aqua Parc și cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

“În primul rând, să spunem că firma Mavgo Holding SRL Tașca este o firmă controlată prin interpuși de Ginel Vlasie, patronul Aqua Parc și cumătrul lui Ionel Arsene. Mavgo a fost înființată în anul 2015 de Valentin Gheorghe Tănase (50% părți sociale), cumnatului fiului ex-deputatului Ioan Munteanu, care acum este asociat unic la Pro Invest SRL, și Dumitru Florin Pavel (50% părți sociale). În septembrie 2017, după retragerea lui Tănasă din societate, Pavel a rămas asociat unic, iar administrator Constantin Gabor Cojocaru, echipă care figurează și acum la Mavgo Holding SRL Tașca. Societatea, care are ca principal obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 6.238.606 lei și un profit de 310.741 lei, cu 31 de angajați. În 2018, firma a prins și mai multe contracte, în special cu Consiliul Județean Neamț și instituții subordonate”, scria în primăvară ziarul atacul.ro. (sursa foto: desteptarea.ro)