Două accidente rutiere s-au produs la un interval scurt de timp, de numai câteva ore, pe DN 2 – E 85, pe raza localității Bogdan Vodă, în ambele cazuri fiind vorba despre șoferi care au urcat băuți la volan. 

La data de 05 noiembrie a.c, în jurul orei 14.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza localităţii Bogdan – Vodă a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din cercetări a rezultat faptul că, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Secuieni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, pe direcţia Bacău-Roman, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie şi a acroşat un autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 67 de ani, din judeţul Suceava.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 21 de ani, iar în cazul bărbatului de 67 de ani, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La aceeaşi dată, în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza localităţii Bogdan – Vodă a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din cercetări a rezultat faptul că, un bărbat, de 40 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, pe direcţia Bacău-Roman, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie şi a acroşat un autoturism condus regulamentar de un tânăr, de 23 de ani, din comuna Mărgineni.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,85mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 40 de ani, iar în cazul tânărului de 23 de ani, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. (sursa: IPJ Bacău)