După o primă tentativă eșuată, din cauza pretențiilor financiare ridicate emise de proprietarii spațiilor comerciale din Onești abordați de oficialii companiei (vezi detalii AICI), PEPCO – discount retailerul care a devenit lider de piață pe segmentul de îmbrăcăminte și produse de uz casnic în zona Europei Centrale și de Est – se pregătește să deschidă primul magazin în orașul Nadiei.

Pepco are deja deschise nu mai puțin de 179 de magazine în România, conform datelor de pe site-ul oficial al companiei. Dintre acestea, două sunt în municipiul Bacău: unul în Mall Arena (str. Ștefan cel Mare nr. 28),  al doilea aproape de intersecția de la “Tic-Tac”.

La începutul acestui an, UNU PE TROTUȘ scria că Pepco dorește să deschidă două magazine și la Onești, dar din cauza chiriilor mari cerute de proprietarii spațiilor comerciale abordați de reprezentanții retailer-ului polonez, proiectul s-a împotmolit (detalii AICI).

Pepco nu a renunțat, însă, la planul său de expansiune, în ciuda dificultăților întâmpinate.

Mai mult decât atât, pe lângă Onești, în planurile Pepco intră și orașul-stațiune Târgu Ocna, unde de asemenea va fi deschisă o unitate.

De altfel, lucrurile sunt mult mai avansate în privința magazinului de la Târgu Ocna, unde Pepco a găsit deja spațiul care să-i satisfacă cerințele, pe strada Victoriei nr. 28, conform informațiilor noastre.

Mai mult, deschiderea magazinului Pepco de la Târgu Ocna era prevăzută pentru 14 iunie, potrivit moneybuzz.ro. În acest caz, avem așadar de-a face cu o întârziere de mai bine de o lună și jumătate, determinată de cauze obiective.

La ora editării acestui articol, pe site-ul Pepco România, la secțiunea “Cariere” este disponibil un post de casier pentru magazinul de la Târgu Ocna.

În ceea ce privește magazinul Pepco de la Onești, conform graficului de expansiune anunțat la un moment dat pe site-ul retailer-ului polonez și reprodus de moneybuzz.ro, acesta ar urma să se deschidă pe 31 decembrie.

Pe site-ul de recrutare de forță de muncă ejobs.ro, Pepco România a republicat un anunț de angajare (la data de 22 mai) pentru pozițiile de director și director adjunct pentru magazinul din Onești. Anunțul a fost reactualizat la 21 iunie, după care a fost închis o zi mai târziu, după ce probabil Pepco a găsit oamenii de care avea nevoie (vezi print screen).

Nu este încă foarte clar unde va fi deschis viitorul magazin Pepco de la Onești, reprezentații retailer-ului polonez analizând din mai multe opțiuni.

Prezența Pepco în zonă nu este surprinzătoare, în contextul în care retailerul polonez se adresează în principal clienților cu venituri sub medie. Polonezii de la Pepco, care vând haine, accesorii, produse de uz caznic și decorațiuni la prețuri mici se bat cu alți discounteri internaționali, dar și cu comercianții din bazarurile locale.