Dat fiind faptul că podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești către Bacău se află într-un stadiu avansat de degradare, aspect confirmat și de ultima expertiză tehnică, Comisia Tehnică de Organizare și Siguranța Circulației Rutiere a stabilit că se impune luarea mai multor măsuri pentru protejarea vieții celor care tranzitează obiectivul rutier în discuție.

Membrii comisiei au ajuns la concluzia că podul peste râul Trotuș se prezintă într-o stare critică, care nu asigură condiții minime de siguranță a circulației. De altfel, aceasta este și concluzia proiectantului SC Planexe Desing SRL București, care a realizat expertiza tehnică a podului. Prin urmare, a fost întocmit un referat care menționează o serie de măsuri urgente care urmează a fi luate.

Viteza de circulație pe pod va fi de maxim 10 km/h (vor fi montate indicatoare rutiere în acest sens, la ambele capete ale podului);

Vehiculele care depășesc greutatea maximă de 40 de tone (agabaritice) vor avea interzisă tranzitarea podului (indicatoarele vor fi montate pe toate căile de acces în oraș, pentru ca vehiculele agabaritice să nu fie lăsate să ajungă până în dreptul podului).

 Se va realiza un marcaj provizoriu pentru delimitarea benzilor de circulație pe pod cu reducerea părții carosabile de la 8,2 metri, cât este în prezent, la 7 metri (două benzi de 3,5 metri fiecare), ceea ce înseamnă devierea temporară a axului drumului.

Trecerile de pietoni provizorii din dreptul benzinăriei Mol și a restaurantului Telu vor fi menținute în aceeași poziție.

Toate aceste lucrări se vor executa în urma unui proiect care urmează a fi întocmit de către specialiștii primăriei, acesta trebuind să respecte indicațiile transmise de proiectantul care a realizat expertiza tehnică.

La linkul următor puteți viziona o galerie foto cu podul peste râul Trotuș: https://unupetrotus.ro/galerie-foto-cu-podul-peste-trotus-care-abia-se-mai-tine-e-groasa-autoritatile-trebuie-sa-intervina-urgent/

Din Comisia Tehnică de Organizare și Siguranța Circulației Rutiere a Municipiului Onești fac parte viceprimarul Laura Abageru, directorul DPP, Ioan Paris, consilierul local Adrian Sergentu, Larențiu Medianu, șeful Serviciului Monitorizare Utilități Publice, șeful Poliției Onești, comisar-șef Lucian Nastasiu, și cel al Serviciului Rutier al poliției oneștene, comisar Cristinel Panaite.