Consiliul de Administrație al SC Apă Municipal SA s-ar putea descompleta în perioada următoare, unul dintre cei trei membri aleși prin vot secret de consilierii oneșteni nefiind convins că a făcut cea mai bună alegere când a acceptat această poziție.

Florin Pavăl (foto stânga), care a ajuns în Consiliul de Administrație al SC Apă Municipal SA – societate care nu și-a început efectiv activitatea – după ce a fost propus de consilierul independent Gelu Panfil, nu mai pare la fel de dornic să ocupe acest post, ca la început.

Temerile lui Pavăl ar fi întemeiate, susțin sursele UNU PE TROTUȘ. În condițiile în care autoritățile locale urmăresc să transmită serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al Oneștiului fie în administrarea Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), fie să fie delegat unei companii cu experiență în domeniu, există posibilitatea ca SC Apă Municipal SA să nu mai înceapă actvitatea, ori rămână fără obiectul muncii într-un timp record. În momentul de față, serviciul de apă și canalizare al orașului se află în administrarea SC Domeniul Public și Privat SA (DPP).

Dacă Pavăl va fi încadrat la SC Apă Municipal (între părți nu a fost a semnat deocamdată niciun act oficial), fostului director de investiții la RAFO i-ar fi sistată automat indemnizația de șomer, care nu este una deloc mică. Din câte se aude, indemnizația de membru în Consiliului de Administrație al SC Apă Municipal ar fi oricum mai mică decât suma pe care i-o aduce poștașul la ușă lui Pavăl, lună de lună, ca șomaj.

Pavăl este una și aceeași persoană cu cea care nu mai departe de luna trecută se lupta pentru postul de director general al CRAB, concurs care avea să fie câștigat până la urmă de altcineva. “Pavăl are o experiență foarte bogată, probabil că se gândește că ar face mult mai multe în altă poziție. Nu este un om care să fugă de muncă sau de responsabilități, dimpotrivă, posibil ca până la urmă să se răzgândească și să meargă mai departe alături de SC Apă Municipal, deși contextul actual este cam nefericit, sunt încă multe probleme de clarificat cu apa de la Onești, au precizat sursele UNU PE TROTUȘ.