Serviciul de alimentare cu apă și canalizare al municipiului Onești a fost mereu o problemă, oneștenii fiind lăsați fără apă potabilă la robinete cu o frecvență demnă de o cauză mai bună. În numai o lună și patru zile, cât a trecut de la începutul anului, apa s-a oprit deja de mai multe ori, deși acest serviciu nu se mai află în administrarea SC Apă Canal SA. Dar știrea este alta!

Cornel Fântână, administratorul-unic al SC Apă Canal SA Onești, societate care a administrat serviciul de apă și canalizare al municipiului Onești în ultimii mai bine de 15 ani, a fost revocat din funcție de Consiliul de Administrație, susțin surse UNU PE TROTUȘ.

Potrivit informațiilor obținute pe surse de reporterii UNU PE TROTUȘ, decizia de revocare din funcție a lui Cornel Fântână ar fi plecat, în principal, de la reprezentanții SIF Moldova, societate care deține un pachet de 7.812 acțiuni la SC Apă Canal SA, reprezentând 6,72% din capitalul social al acesteia.

Cornel Fântână ar fi plătit cu postul după ce a semnat, la finalul anului trecut, rezilierea contractului de furnizare pe care SC Apă Canal SA îl avea cu Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), cedând practic administrarea rețelei de apă și canalizare a orașului, care a fost imediat preluată de SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP). În acest fel, gestul lui Fântână a fost găsit ca fiind inadmisibil de către reprezentanții Societății de Investiții Financiare (SIF) Moldova, societate care, în baza pachetului de acțiuni pe care îl deținea la SC Apă Canal SA, încasa o anumită sumă de bani, deloc neglijabilă, din dividende, ceea ce acum nu se va mai întâmpla.

Reporterii UNU PE TROTUȘ au încercat să ia legătura cu Cornel Fântână pentru a afla și punctul de vedere al acestuia, dar acesta nu a putut fi contactat, telefonul mobil al acestuia indicând că fostul administrator-unic al SC Apă Canal SA nu se află în raza de acțiune a rețelei la care este conectat.

Nu se cunoaște nici poziția lui Ovidiu Budeanu în acest caz, omul de afaceri băcăuan neputând fi nici el contactat.

Pe de altă parte, fostul “imperiu” de la Onești al lui Budeanu a devenit istorie, după ce Servsal a pierdut, la începutul anului trecut, serviciul de salubrizare al orașului, iar SC Apă Canal SA a fost trasă pe linie moartă în decembrie 2016.

Dacă Fântână a rămas momentan fără job, celălalt om cu putere de decizie în cadrul societății SC Apă Canal SA, care le-a făcut atâtea zile fripte oneștenilor, este vorba despre directorul general Marinela Vicol, a “aterizat” în curtea SC DPP SA, odată cu toți angajații SC Apă Canal SA.