Femeia care și-a însușit telefonul mobil urmează să fie identificată cu ajutorul imaginilor înregistrate de sistemul de supraveghere video al magazinului și va trebui să răspundă în fața legii.

Furtul s-a produs în prima parte a zilei de joi, 21 decembrie, într-un magazin de pe Bulevardul Oituz, din Onești.

Telefonul fusese uitat într-una dintre cabinele de probă ale magazinului de către una din angajate, iar femeia care a intrat în urma acesteia, despre care se presupune că ar avea în jur de 60 de ani, a plecat cu bunul care nu-i aparținea, în loc să-l predea la casă.

Conform legii, “constituie infracțiune însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului”.

Pentru a nu intra sub incidența legii, femeia care a plecat din magazin cu telefonul ce nu-i aparținea are la dispoziție un termen de 10 zile spre a-l preda autorităților sau celui care l-a pierdut. În caz contrar, femeia hoață se va alege cu dosar penal, urmând a fi cercetată pentru infracțiunea de furt.

Imediat ce a ieșit din magazin, femeia a dezactivat datele mobile și a închis telefonul, pentru ca acesta să nu poată fi depistat prin mijloacele specifice existente pentru localizare, în caz de furt.

Ceea ce nu a luat în calcul hoața este faptul că magazinul este dotat cu un sistem de supraveghere video ultraperformant, iar imaginile cu ea au ajuns deja la poliție, fiind declanșate cercetări.

Sursa foto: presaonestilor.wordpress.com