Oneștenii, târgocnenii și locuitorii tuturor localităților care sunt alimentate cu apă de la Valea Uzului pe conducta de aducțiune Cărăboaia – Onești au ajuns în pragul disperării după ce două zile la rând au stat fără apă, din cauza avariei ce s-a produs încă de vineri la Târgu Ocna, în zona Parc Măgura.

Oamenii nu înțeleg pur și simplu de ce durează atât de mult remedierea problemei și vor să știe când se va relua alimentarea cu apă.

În exclusivitate pentru UNU pe Trotuș, reprezentanți ai Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) ne-au explicat cum stau lucrurile în momentul de față (n.r. – duminică, 15 septembrie, ora 9.30), cu mențiunea că vom fi informați imediat când vor apărea noutăți, în condițiile în care nu se poate ține o legătură strânsă cu echipele de muncitori, din cauza lipsei semnalului la telefon.

“Echipe mixte de muncitori ale CRAB și RAJA Onești au lucrat continuu pentru remedierea avariei, inclusiv azi-noapte. După cum v-am informat și ieri, se lucrează pentru punerea în funcțiune a unei conducte de by-pass, deoarece, din punct de vedere tehnic, avaria care a survenit pe conducta de aducțiune Cărăboaia – Onești nu poate fi remediată într-un timp rezonabil, pentru a putea fi reluată cât mai repede alimentarea cu apă în localitățile afectate.

Din păcate, dată fiind starea avansată de uzură și a acestei conducte de ocolire, la fiecare manevră de umplere cu apă a conductei efectuată de echipele noastre, din cauza presiunii ridicate s-au produs noi avarii.

Există posibilitatea ca acum, când vorbesc cu dumneavoastră, să fi început din nou procesul de umplere a conductei.

Pe de altă parte, dat fiind că și procesul de umplere a conductei de aducțiune durează câteva ore, noi sperăm ca oneștenii și toți ceilalți cetățeni afectați să aibă apă până diseară.

Înțelegem foarte bine situația și ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Se fac eforturi mari pentru remedierea situației și reluarea alimentării cu apă a localităților afectate, pentru că nu poți lăsa fără apă un sfert din populația județului”, ne-au declarat reprezentanții CRAB. (foto: arhivă)