În urma accidentului produs, în a doua zi de Crăciun, la intersecția Bulevardului Oituz cu Strada Poștei, din Onești, când un taxi, oprit la semafor, a fost izbit violent, din spate, de un Volkswagen Passat, șoferul taxiului a ajuns la spital.

Medicii din cadrul Compartimentului Primiri Urgențe (CPU) Onești au stabilit că șoferul taxiului, în vârstă de 59 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral plagă contuză vertex. Acesta a fost testat de polițiștii rutieri oneșteni cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În schimb, cele două persoane care se aflau în mașina Volkswagen Passat, doi tineri, ambii în vârstă de 23 de ani, erau băuți. P.T. și G.G. Testați cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,82, respectiv 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat, tinerii fiind ulterior conduși la Spitalul Municipal Onești, unde le-au fost recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

“Cei doi prezentau semne clinice de intoxicație acută cu etanol,  ne-a declarat dr. Ana Maria Băncescu, de la CPU Onești.

P.T. este fiul unui fost director de bancă din Onești.

Potrivit surselor UNU PE TROTUȘ, polițiștii i-au testat cu aparatul etilotest pe ambii tineri aflați în mașina Volkswagen Passat după ce aceștia nu s-ar fi înțeles să declare care dintre ei s-a aflat la volan și se face vinovat de producerea accidentului. După ce au văzut că cei doi tineri să fâstâcesc, dând vina unul pe altul, polițiștii au decis să-i testeze cu aparatul etilotest pe amândoi tinerii, ca să elimine orice dubiu. A rezultat că ambii erau băuți bine.

Accidentul de la intersecția străzilor Oituz cu Poștei, din Onești, s-a produs în dimineața celei de-a doua zi de Crăciun, Passat-ul acroșând violent taxiul care era oprit la semafor.

Din imagini (vezi foto AICI) se poate vedea că taxiul a fost împins în față câțiva metri buni, în urma impactului.