Nu a mai rămas decât foarte puțin timp până când va fi inaugurată unitatea de producție Autoliv de la Onești, dacă este să ținem cont de ultimele decizii luate la nivelul board-ului de conducere al companiei suedezo-americane.

În urmă cu exact două săptămâni, UNU PE TROTUȘ scria că termenul de predare/recepție al lucrărilor de amenajare a halelor de pe strada Gării este ultima zi a lunii februarie. Între timp, am mai aflat un detaliu important, și anume faptul că săptămâna 27 februarie – 5 martie este ultima pe care viitorii lucrători din cadrul fabricii Autoliv de la Onești și-o vor petrece la Sf. Gheorghe. “Așa ni s-a transmis, că stagiul de pregătire se va încheia vineri, 3 martie. Probabil că relocarea echipamentelor și utilajelor la Onești nu va dura decât câteva zile, după care vom începe lucrul aici, la noi în oraș. De ce nu, chiar de luni, 6 martie!, ne-a declarat una dintre zecile de oneștence de pe mâna cărora vor ieși, în cel mai scurt timp, volane învelite în piele pentru mărci auto de renume mondială, precum BMW sau Volvo.

Și încă un amănunt. Pentru început, de buna organizare și funcționare a fabricii Autoliv de la Onești se va ocupa un departament administrativ de “import”, în sensul în care membrii acestuia vor fi doar delegați aici, pentru o perioadă de timp care ar putea ajunge însă chiar și la un an. Pe măsură ce se vor face noi angajări, de data asta de personal specializat (economiști, ingineri, juriști, IT-iști, etc), posturile administrative vor preluate de oneșteni.