După oferta de cumpărare depusă de BIVILCOM, societate deținută de omul de afaceri oneștean Viorel Bucur, încă o societate s-ar fi înscris în cursa pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al CAROM Onești, scos la vânzare pentru 8,6 milioane de euro.

CAROM a fost scoasă la vânzare de ZRP Insolvency SPRL București, lichidatorul judiciar al Energy Bio Chemicals București, companie care deține pachetul majoritar al societății oneștene și care se află în faliment, termenul de depunere a ofertelor fiind 21 august.

Pe 13 iulie, UNU PE TROTUȘ a anunțat, în exclusivitate (citește articolul AICI), că una dintre firmele interesate să cumpere CAROM Onești (este vorba despre terenul fostului combinat de cauciuc sintetic, construcțiile care au mai rămas în picioare, mijloacele fixe, stocurile de materii prime și produse, etc) este BIVILCOM SRL, deținută de omul de afaceri oneștean Viorel Bucur.

Mai nou însă, se pare că încă o firmă din Onești se pregătește să depună o ofertă de cumpărare a CAROM. Din sursele UNU PE TROTUȘ, în spatele acestei firme s-ar afla Toader Găureanu, fost administrator unic al RAFO Onești, în perioada în care rafinăria era controlată de omul de afaceri băcăuan Corneliu Iacobov.

Găureanu a fost o vreme închis după ce fost condamnat în dosarul RAFO-CAROM, alături de Iacobov și de Marin Marin, și pentru că se află în perioada de încercare, după ce a fost eliberat condiționat, nu poate deține funcții de administrație.

În “afacere” ar fi implicat și consilierul județean Cezar Olteanu. Contactat de reporterii UNU PE TROTUȘ, Olteanu a negat faptul că ar avea vreo legătură cu firma consiliată de Toader Găureanu.

Toader Găureanu nu a putut fi contactat.

Până în prezent lichidatorul judiciar al companiei Energy Bio Chemicals a mai avut șase încercări de vânzare la licitație a CAROM, toate eșuate.

CAROM are datorii imense la stat, de aproape 945 de milioane de lei.